Antet

Priceperea nu ține de etnie, ci de cum e omul

Priceperea nu ține de etnie, ci de cum e omul

Posted by

Fiecare om își croiește singur destinul. Așa s-a întâmplat și cu Tanti Lenuța care, deși vine dintr-o familie de mari meșteri fierari, și-a ales o altă meserie, cea de croitoreasă pe care a și reinventat-o. Tanti Lenuța nu a trăit în comunitate și este de părere că priceperea nu ține de etnie, ci de cum e omul. Ea este protagonista unui material apărut pe blogul mariacirstea.wordpress.com şi una dintre croitoresele angajate în structura de economie socială: Mestesukar Fashion.

“Dac-ar fi să trăiesc mult, până la 70 de ani o să tot muncesc. Tot asta aș vrea să fac și peste 20 de ani. Să fiu mai bună. Mi-ar plăcea mult de tot să am colecția mea și să-mi poarte numele. Îmi doresc, chiar îmi doresc. Dar să vedem. Mie îmi place mult să fac îmbrăcaminte mamă-fiică. Mi-ar plăcea să am un magazin de unde să se îmbrace la fel și mama, și fiica. Aș vrea să fie cu rochii de ocazie’’ spune Lenuta Dumitru, in materialul amintit.

Proiectul Pakivalo ButiQ , in cadrul caruia a luat nastere Mestesukar Fashion, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Citeste mai mult pe  mariacirstea.wordpress.com .