Antet

Colecţiile vedetă de la VIENNA DESIGN WEEK la Bucureşti

Colecţiile vedetă de la VIENNA DESIGN WEEK la Bucureşti

Posted by

Anul acesta, în expoziția centrală de la VIENNA DESIGN WEEK, Mesteshukar ButiQ a adus în fața publicului o colecție de obiecte realizate de meșteșugari romi în colaborare cu designeri de renume în plan mondial.  Aceste colecții pot fi admirate și achiziționate și din magazinul din strada Edgar Quinet nr. 7.

“Ne bucurăm să vedem rezultate concrete în zona de reintegrare pe piaţa muncii a meştesugarilor romi. Parteneriatul cu Mesteshukar ButiQ este pentru noi un important caz de bună practică şi mereu recomand colegilor care trec prin Bucureşti să meargă să vadă magazinul şi întreaga colecţie.” Franz Karl Prüller – reprezentantul Fundaţiei ERSTE // www.erstestiftung.org , cu ajutorul căreia au fost dezvoltate noile colecții

Magazinul concept a luat naştere în cadrul proiectului  Pakivalo ButiQ, iar noile colecţii de produse prezente în magazine sunt realizate de reţeaua de mestesugari Mesteshukar ButiQ. Inspiratia adusa de designerii Nadja Zerunian și Peter Weisz. in noile colectii prezentat ela VIENNA DESIGN WEEK reprezintă o nouă direcţie pentru meşteşugarii romi, aducând un suflu nou produselor pe care le făuresc.

Afacerile sociale din reteaua Mesteshukar ButiQ au ca scop principal inserţia pe piaţă muncii şi promovarea culturii neamurilor de romi, astfel, în cadrul magazinului sunt angajate trei persoane, două dintre acestea fiind de etnie romă.

Proiectul Pakivalo ButiQ, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.