Antet

Caravana afacerilor sociale

Caravana afacerilor sociale

Posted by

Bucureşti – 16 noiembrie 2015

Reprezentanţi ai societăţii civile şi persoane din mediul privat au avut ocazia să viziteze câteva afaceri sociale din Bucureşti şi împrejurimi vineri şi sâmbată în cadrul „Caravanei afacerilor sociale’’ organizată de KCMC – K Consulting Management and Coordination, Asociaţia Romano ButiQ și Atelierul de Pânză.

Vineri, 13 noiembrie, la Atelierul de Pânză, am descoperit vrafuri de sacoşe, mulţi oameni frumoşi muncind la comenzile de iarnă şi una dintre poveştile de perseverenţă şi de succes din economia socială din România.

Sâmbătă, periplul nostru a început la fitoceainăria SanThe, pentru ca rând pe rând, să vizităm Muzeul-Restaurant PE ÎNTUNERIC, atelierul de croitorie Zig-Zag din Baloteşti, Restaurantul cu specific romani Zaiafet, Atelierul de design dezvoltat de Romano ButiQ la Muzeul Culturii Romilor şi magazinul concept din str. Edgar Quinet, nr. 7 ce adăposteşte colecţiile reţelei de meșteșugari romi Meșteshukar ButiQ.

Am descoperit împreună cu invitaţii noştri câteva exemple concrete de integrare a persoanelor din grupuri vulnerabile pe piaţa muncii prin intermediul economiei sociale, dar şi problemele cu care aceştia se confruntă.

Sustenabilitatea entităţilor înfiinţate, accesul pe piaţa de profil a produselor şi serviciilor provenite din aceste afaceri sociale, costurile de producţie sau profilul angajaţilor, majoritatea provenind din grupuri cu nevoi speciale, se numără printre principalele provocări cu care se confruntă iniţiatorii acestor afaceri. Participanții au avut ocazia să descopere 7 afaceri sociale, pe angajații acestora, să pună întrebări și mai ales să contribuie cu idei și sfaturi din experiența proprie de muncă.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului Pakivalo ButiQ care vizează dezvoltarea și promovarea economiei sociale prin crearea a 8 structuri de economie socială și noi locuri de muncă pentru persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile.

Proiectul Pakivalo ButiQ este derulat de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC și Atelierul de Pânză, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investește în oameni!, axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143908).

Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0727318729 și la adresa de e-mail andreea@romanobutiq.ro, persoană de contact Andreea Pătru, responsabilă organizare evenimente.