Antet

Conferinţă de închidere proiect Pakivalo ButiQ

Conferinţă de închidere proiect Pakivalo ButiQ

Posted by

Asociaţia Romano ButiQ, KCMC – K Consulting Management and Coordination şi unitatea protejată Atelierul de Pânză au organizat marți, de la ora 15:00, conferinţa de închidere a proiectului Pakivalo ButiQ.

Proiectul ”Pakivalo ButiQ” ne arată tuturor cum putem îmbunătăți viața unor oameni obișnuiți confruntați cu dificultăți neobișnuite, oferindu-le soluții durabile în timp. Proiectul este cu atât mai impresionant cu cât soluțiile oferite depășesc sfera rezolvărilor de moment, oferind exemple de succes despre afaceri profitabile pe termen lung, afaceri care urmăresc – în spiritul economiei sociale – nu doar obținerea unor venituri, ci și sprijinirea celor afectați de probleme socio-profesionale: părinți singuri, persoane cu dizabilități, femei sau romi care trăiesc în sărăcie și alții. Inițiativa Asociației ”Romano ButiQ” și a partenerilor săi ne demonstrează cum dificultăți sociale, profesionale și financiare frecvente în România, agravate adeseori de discriminare și prejudecăți, pot fi depășite dacă sunt tratate deschis, obiectiv și constructiv “– echipa Premier Consulting Unit.

Pakivalo ButiQ a fost iniţiat cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor din diverse grupuri vulnerabile oferindu-le șansa de a-și pune în valoare priceperea în cadrul unor noi structuri de economie socială. Timp de 15 luni, prin intermediul proiectului au fost dezvoltate 8 structuri de economie socială şi create 43 de locuri de muncă.

De asemenea, 200 de persoane de etnie romă au beneficiat de servicii de ocupare ce au constat în informare, orientare, consiliere și mediere în vederea accesului pe piaţa muncii sau a iniţierii unei afaceri.

Proiectul a debutat pe 1 octombrie 2014 si s-a desfăşurat în judeţele Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Teleorman şi Dâmboviţa pe o perioadă de 15 luni. Pakivalo ButiQ este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investește în oameni!”, axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale,

Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0749048989 și la adresa de e-mail andreea@romanobutiq.ro, persoană de contact Andreea Pătru, responsabilă organizare evenimente.

###

Asociația Romano ButiQ s-a înființat în 2011 cu scopul promovării nondiscriminării prin desfășurarea de activități culturale și educative prin care oamenii să descopere experimental valoarea pe care membrii comunității rome o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victimă.

 Obiectivul principal al KCMC – K Consulting Management and Coordination este să contribuie proactiv la conturarea unei societăți în care egalitatea de șanse, accesul pe piața muncii și creșterea economică reprezintă oportunități reale pentru toate grupurile vulnerabile din România.

Atelierul de Pânză transpune în practică principiile dezvoltării durabile prin folosirea de materiale textile naturale, cât mai puţin prelucrate, sau materiale textile refolosite, oferind în acelaşi timp locuri de muncă unor persoane cu dizabilităţi sau aparţinând unor grupuri vulenerabile.