Antet

Proiectul Pakivalo ButiQ  urmăreşte să dezvolte şi să promoveze economia socială în vederea creării şi dezvoltării de activităţi generatoare de venituri şi noi locuri de muncă pentru persoanele care aparţin grupurilor vulnerabile. În cadrul proiectului au fost create opt structuri de economie socială prin care ne propunem ca economia socială să nu mai fie un concept abstract şi pentru mulţi, necunoscut, ci un exemplu de succes al integrării pe piaţa muncii a persoanelor aflate în vulnerabilitate.

Roma ButiQ – magazinul concept situat pe strada Edgar Quinet, nr.7, lângă Casa Capşa, vă aşteaptă să-i treceţi pragul şi să pătrundeţi într-un spaţiu de poveste cu parfum romani.  Afacerea socială are că scop principal inserţia pe piaţă muncii şi promovarea culturii neamurilor de romi, astfel, în cadrul magazinului sunt angajate trei persoane, două dintre acestea fiind de etnie romă.

Atelierul de Design este o afacere socială dezvoltată de Asociaţia Romano ButiQ ce îşi propune revalorizarea produselor meşteşugarilor romi din întreaga ţară prin cooperarea continuă între designeri de produs din diverse colțuri ale Europei și meșteșugari tradiționali romi din România.

Atelierul de Pânză transpune în practică principiile dezvoltării durabile prin folosirea de materiale textile naturale, cât mai puţin prelucrate, sau materiale textile refolosite, oferind în acelaşi timp locuri de muncă unor persoane cu dizabilităţi sau aparţinând unor grupuri vulenerabile.

Muzeul-Restaurant PE ÎNTUNERIC te invită să îţi redescoperi simţurile – pe lângă experienţa culinară inedită a mâncatului pe întuneric – care ţine de simţul gustului, clienţii vor avea parte şi de alte experienţe senzoriale care ţin de celelalte simţuri: tactil, miros şi auz, totul în cadrul unei structuri de economie socială unde majoritatea angajaţilor provin din categorii de persoane vulnerabile precum persoane nevăzătoare sau de etnie romă.

Asociația Mestesukar Construct – un partener pentru construcţii la standarde europene, furnizează servicii în domeniul construcţiilor şi al amenajărilor interioare şi exterioare. Prin activitățile sale asociația contribuie la integrarea pe piața muncii a romilor, având 3 angajați, toți de etnie romă.

Mestesukar Fashion este un atelier de confecţii textile care funcţionează într-un spaţiu din comuna Clejani. Intreprinderea de economie socială va crea locuri de muncă unor persoane de etnie romă, în vederea integrării acestora pe piata forţei de muncă. Atelierul face parte din rețeaua de afaceri sociale Mesteshukar ButiQ.

Asociația STYLE CONSTRUCT – furnizează servicii în domeniul construcţiilor şi al amenajărilor interioare şi exterioare în special pentru judeţul Dâmboviţa, dar şi pentru alte regiuni, în funcţie de cerere. Asociația oferă o platformă de dezvoltare pentru meșteri în construcții din grupuri vulnerabile, având deja 3 angajați romi.

EffectIO este o afacere socială ce urmăreşte să deschidă noi oportunităţi pentru tinerii care doresc să pătrundă pe piaţa competitivă de IT. Misiunea Effectio este aceea de a-i ajuta tinerii pasionaţi de IT să îşi definească mai bine direcţia în cariera aleasă şi de a-i propulsa pe aceştia către companii de prestigiu din industrie.  EffectIO asigură în prezent un loc de muncă și acces la o multitudine de oportunități de dezvoltare pentru 3 tineri studenți romi.