Antet

Întreprinderea de economie socială Mestesukar Fashion este un atelier de confecţii textile care funcţionează într-un spaţiu din comuna Clejani.

Afacerea socială a apărut din dorinţa de a sprijini persoanele vulnerabile din comunitatea Clejani prin implicarea lor într-un proiect cu posibilitate de creştere, care să poată oferi posibilitatea înmulţirii numărului de locuri de muncă din comună.

În cadrul atelierului vor fi produse atât articole textile de îmbrăcăminte pentru uz individual (rochii, fuste, cămăşi etc.), cât şi articole pentru uz industrial (salopete, uniforme etc.), pentru piaţa locală şi pentru piaţa naţională. De asemenea, vor fi furnizate şi servicii de reparaţii textile sau confecţii la comandă.

Momentan sunt încadrate două femei de etnie romă care nu aveau loc de muncă. Ambele au experienţă în domeniul confecţiilor textile, însă oferta de muncă pentru acest domeniu fiind scăzută, nu aveau posibilitatea să practice ceea ce știau să facă mai bine.

Principala provocare atunci când vorbim de afaceri sociale o reprezintă sustenabilitatea financiară după încheierea finanţării. La fel şi pentru cei de la Mestesukar Fashion, generarea de venituri astfel încât afacerea să se poată susţine după finalizarea proiectului în cadrul căruia a fost creată este principalul scop al celor implicaţi.

Astfel, este prospectată piaţă în căutarea de comenzi și se lucrează la realizarea identităţii vizuale a atelierului în vederea promovării acestuia.

Mestesukar Fashion

Proiectul Pakivalo ButiQ , în cadrul căruia a luat naştere Mestesukar Fashion, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.