Antet
rbq

Asociatia ,,Romano ButiQ”  a fost infiintata in data de 18 aprilie 2011 cu scopul promovarii nondiscriminarii prin desfasurarea unor activitati culturale si educative. Asociatia s-a infiintat din nevoia de a prezenta realist comunitatea roma si de a crea spatiul in care oamenii sa descopere experimental valoarea pe care membrii acestei comunitati o aduc in societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victima.

Obiectivul principal al constituirii Asociatiei „Romano ButiQ” este de a studia, cultiva, dezvolta si promova, in tara si in strainatate, mostenirea culturala si artistica a comunitatilor vulnerabile, multiculturale si etnice/interetnice, in special a comunitatii romilor din Romania, precum si a persoanelor aflate in situatii de risc de discriminare sau excludere sociala.

kcmc

K Consulting Management and Coordination, este o echipa cu o experienta vasta,  acumulata in domenii diferite de activitate, unita de grija ca tot ce facem sa aiba o urmare concreta si pe termen lung in comunitatile in care intervenim.

Încearcă sa ia permanent pulsul comunitatilor in care lucram printr-un dialog real si sustinut cu membrii acestora. Cel mai motivant pentru ei este sa urmărescă felul in care are loc schimbarea in bine din vietile celor carora le sunt destinate eforturile lor. Echiparea cu un cazan pentru fiert rachita a unui atelier de impletitori din satul Mironeasa (judetul Iasi), fondarea a trei pensiuni turistice sustenabile in Delta Dunarii sau punerea pe picioare a 30 de cooperative mestesugaresti in comunitati unde se mai practica meseriile traditionale ale romilor sunt doar cateva tipuri de interventii utile si relevante cu care ne place sa ne ocupam timpul. O mare parte dintre noi avem experiente consistente in domeniul comunicarii, de la lucrul in redactii de televiziune sau organizari de evenimente pana la campanii nationale de constientizare pe teme sociale.

atelierul

Atelierului de pânză” funcționează ca o întreprindere socială, desfășurând activitate economică pentru a putea susține misiunea de mediu și socială: oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic și oferirea de locuri de muncă persoanelor cu dizabilități fizice.

Deoarece sprijinim persoane cu handicap, Atelierul este autorizat ca unitate protejată, ceea ce simplifică colaborarea cu firmele cu peste 50 de angajați. Firmele pot beneficia de produse promoționale realizate din pânză, fără a cheltui fonduri suplimentare, iar persoanelor cu dizabilități fizice le este asigurat astfel un loc de muncă stabil și posibilitatea de a-şi susține financiar familia.